SKY PIKNIK MALIČ 2002

Vremenoslovci so bili res točni, po jutranjem rahlem dežju se je napravil fantastičen dan za piknik in letenje. Ob 10. uri so prvi že poleteli iz Maliča , eno uro kasneje pa se je pričelo jadranje, ki se je končalo z večerno termiko, ki je značilna za Malič. Višine so bile tudi do 1500 metrov. V zraku je bilo vseskozi veliko padalcev, saj je bilo na razpolago pet kombijev, ki so vozili na štart. Prisotnih je bilo 250 udeležencev iz cele Slovenije, od tega 180 padalcev, ki so bili na koncu res zadovoljni s prireditvijo, letenjem in jadranjem, kolikor so si ga poželeli. Vozilo je tudi 6 tandemov. Večina pilotov je lahko z merjenjem poroznosti ugotovila stanje njihovih padal. Na razpolago za preizkus je bilo 15 padal nove generacije firme SKY, ki so bila stalno zasedena. Program so izvedli tudi trije motorni padalci, pa modeli jadralnih letal in motornih padal.

V zraku je bilo videti veliko zahtevnih elementov, kot so helikopterji, SAT, luping, full stalli in ostalo na padalih Sky. Izvajali so jih testni piloti Tomaš Lednik in Dalibor iz Češke, pa tudi Jurij Vidic in nekaj ostalih naših pilotov.

Na koncu še nekaj, kar so zamudili vsi, ki niso bili prisotni. Videli smo tudi atrakcijo, ki so jo imeli priložnost do sedaj videti le redki na svetu, pri nas v Sloveniji pa zadnji dan Europ. prv. v Tolminu in seveda na tem pikniku. Tomaš je namreč na višini 700 metrov v tandemski vožnji splezal iz sedeža in iz stoječega položaja izskočil hrbtno. Po 400 metrih prostega pada je odprl padalo za base jumping in z njim varno pristal na prireditvenem prostoru, kjer je požel ogromen aplavz.

 

Fotografski utrinki z Maliča:

 
Občina
Žetale
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
© 2002-2010 JADRALSKO DRUŠTVO ŽETALE
 
Jadralsko društvo Žetale, Žetale 1, 2287 Žetale :: jdzetale@gmail.com