Prva padalska tekma Donačka gora - Žetale 2002 - 1. dirka na piko

V nedeljo 25. avgusta 2002 nam je bilo vreme le nekoliko naklonjeno, da smo lahko izpeljali padalsko tekmo - dirka na piko. Tekme se je udeležilo kar 31 tekmovalcev (HORVAT Siniša, PETRAK Davor, HABUS Ivica, JUS Anton, KOLAR Slavko, KOSTANJEVEC Primož, KROBAT Zvonko, VRTOVŠEK Tanja, GOŠNJAK Matej, ČRETNIK Damjan, DOŠLER Zdravko, OKORN Anton, FERK Renato, KERŠ Bogdan, MIKLAVŽIČ Ivan, GRAJŽELJ Andrej, PETELINŠEK Branko, KOLER Borut, FRIDAU Miran, ZORMAN Boštjan, SAJKO Mitja, HORVAT Vojko, BREZNIK Andrej, EMERŠIČ Ivan, JOŠT Srečko, FRIŠEK Roman, PULKO Franci, RULIČ Peter, MUZEK Viljem, ZARIČ Siniša), kar je pohvalno, saj je bila to prva naša organizacija takšne tekme. Tekmovalci so bili večina iz Štajerske, med drugim tudi nekaj tekmovalcev iz sosednje Hrvaške. Tako, da lahko rečemo, da je to bila tudi mednarodna tekma. Na žalost nam je vreme popoldan ponagajalo in ni bilo več možnosti, da bi se lahko tekmovalci dvignili iz starta (533 m ) na vrh Donačke gore (882 m), kar je bil pogoj za prelet v Žetale, kjer je bil tudi cilj. Tako, da so le trije tekmovalci uspeli priti do cilja (prva tri mesta so bila podeljena) in sicer: 3. mesto je zasedel FRIŠEK Roman iz Rogaške Slatine, 2. mesto je pripadlo Hrvaškemu padalcu MIKLAVŽIČ Ivanu iz Pregrade in 1. mesto SAJKO Mitju iz RogaškeSlatine.

 

Zahvaljujemo se sponzorjem, ki jih ni bilo malo (Pokrovitelj: Občina ŽETALE, Glavni sponzor: Restavracija GASTRO,  KRODO RENTA A CAR PREVOZNIŠTVO Kröpfl Adolf s.p., BAR POD LIPO Janko Gajser ml. s.p., VINOTOČ DARINKA Darinka Kodrič, ZIDARSTVO Milan Kodrič s.p., PETOVIA AVTO Ptuj d.d., KMETIJSKI KOMBINAT PTUJ d.d. Slovenske Gorice Haloze ter Kreativ ART-CRYSTAL iz Rogaške Slatine), kateri so pripomogli, da se je tekmovanje izvedlo.

 

Še nekaj fotografskih utrinkov 1. dirke na piko:

Nagrade je podelil župan občine Žetale in poslanec v državnem zboru Republike Slovenije g. Anton BUTOLEN.
Po podelitvi so žetalski nogometaši izzvali jadralce, tako, da se je program še popestril, sicer pa so zmagali Žetalčani z rezultatom 5:3. Za zdravstveno varnost je skrbela Branka SKLEDAR dr.med., spec. splošne medicine, ki je tudi članica našega društva.
 
Občina
Žetale
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
© 2002-2010 JADRALSKO DRUŠTVO ŽETALE
 
Jadralsko društvo Žetale, Žetale 1, 2287 Žetale :: jdzetale@gmail.com