Druga padalska tekma Donačka gora - Žetale 2003 - 2. dirka na piko

V soboto 20. septembra 2003 smo organizirali srečanje Jadralnih padalcev in v sklopu tega organizirali drugo jadralno padalsko dirko na piko Donačka gora - Žetale. Ko smo določali termin prireditve, smo se bali,da ne bomo zadeli ugodnega vremena, ki je pogoj da se tekma lahko izvede. Ampak vreme nam je bilo zelo naklonjeno, tako kot je rekel eden naših članov društva "vreme, kot da bi ga narisal".
Tekme se je udeležilo kar 32 tekmovalcev. Tekmovalci so bili večina iz Štajerskih klubov in društev (LK Donačka gora, JPK Celje, Albatros Celje, Parakrilec Maribor, Cirrus Ptuj in JD Žetale), med drugim tudi devet tekmovalcev iz sosednje Hrvaške (Ikarus Pregrada in Sokol Zlatar). Tako da lahko rečemo, da je to bila tudi mednarodna tekma.
Povedati moram kako je dirka sploh potekala:
Štart je bil pri Polajžarju na Donački gori, pika pa v Žetalah v bližini OŠ Žetale. S starta (533 m ) si se moral dvigniti na vrh Donačke gore (882 m), kar je tudi pogoj za prelet v Žetale kjer je bila pika, zato ima ta tekma poseben in svojevrsten čar, zanimiva je tako za "pikaše" kot "preletaše".

tona3 tona5


Mislim, da je v takšnih tekmah oz. srečanjih prihodnost druženja jadralnih padalcev. Tekma se je odvijala z enim startom - poletom in preletom do cilja. Start je bilo možno ponoviti v primeru pristanka na startu, pri čemer se čas ne ustavi. Za uvrstitev med zmagovalce sta štela dva parametra in sicer porabljen čas med startom in pristankom (vsaka minuta je 5 točk) ter točnost pristajanja (10 cm odstopanja je 1 točka). Zmagovalec je tisti, ki zbere najmanj točk. Pristanek izven zunanjega kroga z radijem 5 m pomeni za točnost pristanka 200 točk. Pristanek med potjo (med startom in ciljem) pomeni za točnost pristanka 500 točk. Diskvalifikacija je v primeru prekoračitve časa med startom in pristankom, ki je bil omejen na 2 uri. V Žetale je priletelo 23 tekmovalcev od 32 prijavljenih.

Med najboljše tri so se uvrstili:
1.mesto Roman HORVAT (Albatros Celje),
2.mesto Sandi ŽERAK (LK Donačka gora),
3.mesto Srečko JOŠT (Albatros Celje)

rezultati_2003

 

Nagrade najboljšim desetim je podelil predsednik Jadralskega društva Žetale Martin PREVOLŠEK.

Po podelitvi se je odigrala tekma v malem nogometu med jadralnimi padalci SLO in CRO, tako, da se je program še popestril, sicer je zmagala CRO z rezultatom 2:1. Slovenski jadralni padalci so že napovedali revanš za naslednje leto in upajo, da jih bodo takrat premagali.

Zahvaljujemo se sponzorjem, ki jih ni bilo malo ( Pokrovitelj: Občina ŽETALE, Glavni sponzor: Restavracija GASTRO, BAR POD LIPO Janko Gajser ml. s.p., SPAS BAR Silvija Potočnik s.p., BES Computers KOPŠE Jožef s.p., TRGOVINA IN BAR DOBRINČEK Angela Kopše s.p., AGM KOS d.n.o, KMETIJSKI KOMBINAT PTUJ d.d. Slovenske Gorice Haloze ter Kreativ ART-CRYSTAL iz Rogaške Slatine) , kateri so pripomogli, da se je tekmovanje izvedlo.

 

Še nekaj fotografskih utrinkov 2. dirke na piko:

Start na Donački gori
Pristanek na piko v Žetalah
 
Občina
Žetale
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
© 2002-2010 JADRALSKO DRUŠTVO ŽETALE
 
Jadralsko društvo Žetale, Žetale 1, 2287 Žetale :: jdzetale@gmail.com