Četrta padalska tekma Donačka gora - Žetale 2006 - 4. Dirka na piko

V nedeljo, 18. junija 2006 je Jadralsko društvo Žetale organiziralo in izvedlo 4. Dirko na piko Donačka gora - Žetale v natančnosti pristajanja na piko, katere se je udeležilo 18 jadralnih padalcev - tekmovalcev. Na začetku so vremenske razmere kljub lepemu in sončnemu vremenu kazale slabo, saj je nezadostna termika onemogočala tekmovalcem, da naberejo zadostno višino na Donački gori, ki je potrebna za prelet v Žetale. Tako so lahko padalci, ki so startali v teh nehvaležnih pogojih le upali, da jih bodo dvigajoči se termični stebriči ponesli na željeno višino, a so po startu spoznali, da temu ne bo tako, saj so kaj kmalu "scurili" in pristali na pristanku pod vznožjem Donačke gore.
A kdor čaka.....ta dočaka. Po skoraj tri urnem čakanju na pripekajočem soncu na startu se je termika ojačala in tako se je že rahlo utrujenim tekmovalcem "odvalil kamen od srca". Jadralna padala so zašumela in kaj kmalu so prvi "pikaši" bili na poti proti vrhu gore. Tako smo se na pristanku v Žetalah razveselili prvih opaženih "sokolov" na obzorju nad Donačko goro, ki so "svoja krila" usmerili proti Žetalam, kjer jih je na pristanku pričakovalo kar nekaj gledalcev. Ti so lahko potem občudovali lahkotnost in gibčnost teh "ptic", ki jih je ustvarila spretna človeška roka. Tako je na pristanek uspelo prileteti osmim tekmovalcem, katerih rezultate si lahko ogledate v spodnji tabeli.


Tabela rezultatov 4. Dirke na piko:
4_dirka_rezultati

JADRALSKO DRUŠTVO ŽETALE se zahvaljuje: Občini Žetale za pomoč in podporo pri izvedbi, Janezu Vodušku za dovoljenje in uporabo skrbno urejenega pristanka, družini Žajdela za električni priključek, podjetju SAH Peter Ferk s.p. za pomoč pri prevozu jadralnih padalcev - tekmovalcev, govorcu Slavku Kolarju za njegove spodbudne komentarje ter vsem članom JD Žetale, ki so na kakršenkoli način pripomogli k uspešni izvedbi tekme. Vsem skupaj še enkrat iskrena hvala.


JD Žetale

 
Občina
Žetale
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Še nekaj fotografskih utrinkov 4. Dirke na piko:

 

 
© 2002-2010 JADRALSKO DRUŠTVO ŽETALE
 
Jadralsko društvo Žetale, Žetale 1, 2287 Žetale :: jdzetale@gmail.com